Opleiding tot ademcoach april 2019

Stephen Monne_Adem en stem-0859

16 april 2019 start de volgende opleiding tot ademcoach

Gedurende een 8daagse intensieve opleiding ontvang je onder andere theorie over het ademwerk en word je intensief begeleid tijdens diepgaande ademsessies. Ook jouw persoonlijke proces komt hierbij aan bod. Deskundige begeleiding is gedurende de opleiding aanwezig om jou te adviseren en te ondersteunen tijdens dit leerproces. In de opleidingsblokken leer je in de praktijk een ademsessie te geven en onderga je zelf ook ademsessies om de werking ervan te ervaren. Ik maak gebruik van diverse coachingtechnieken, zodat je in staat bent tot een optimale verdieping te komen.

Tijdens de opleiding zul je tevens kennis maken met een aantal aanvullende disciplines zoals coaching, energie-, klank- en lichaamswerk welke in combinatie met de ademhaling kunnen worden toegepast. De opleiding tot ademcoach biedt een solide basis om in jouw praktijk zelfstandig individuele ademsessies te kunnen geven of als begeleider een groepsessie te ondersteunen. De 8daagse opleiding wordt afgerond met een examen waarbij je het geleerde in praktijk brengt.

Schrijf je dus snel in als deze verdiepende en intuïtieve ademopleiding met jou resoneert!

Wat komt er aan bod tijdens de opleiding?

 • Intake en anamnese
 • Opbouw van een ademsessie
 • Buik-, borst en middenrifademhaling
 • Ademtechnieken
 • Ademanalyse
 • Bewegingstechnieken
 • Drukpunten
 • Werken met intenties
 • Inzetten van klank-, energie- en lichaamswerk

Wanneer:

Blok 1: 16 – 17 april 2019

Blok 2: 18 – 19 juni 2019

Blok 3:   3 – 4 september 2019

Blok 4:  8 – 9 oktober 2019

Waar:

Herenweg 416

2211 VJ Noordwijkerhout

telnr locatie: 06 10679363 (Andre) Info locatie: https://healjezelf.nl

Tijd:

Dag 1: Vanaf 9.15 uur inloop. Start 10.00 uur, einde dag 1 ongeveer 18.00 uur.

Dag 2: Vanaf 9 uur inloop. Start 9.30 uur, einde dag 2 18.00 uur.

Investering:

De kosten voor deze opleiding bedragen in totaal € 1299,00 inclusief 21% btw (€ 1073,55 excl. btw). Alle materialen, lunches, thee, koffie en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen.

Overnachting:

In Noordwijkerhout e.o. zijn goede bed en breakfasts te vinden, zie www.bedandbreakfast.nl voor meer info. Hou rekening met tijdige boeking i.v.m. seizoensdrukte in de Bollenstreek. Op locatie is er (deels) slaapgelegenheid mogelijk. Graag bij aanmelding aangeven of je daar gebruik van wilt maken.

Onderwerpen:

 • Drukpunten
 • Er zijn diverse drukpunten en zone’s op het lichaam die gerelateerd zijn aan fysieke, emotionele of spirituele thema ‘s. Vanuit verschillende visies en theoretische invalshoeken worden deze punten en zone’s besproken en geoefend. Deze drukpunten hebben een diagnostische functie, maar kunnen ook worden ingezet om de ademcapaciteit te vergroten door deze drukpunten te behandelen tijdens een ademsessie.
 • Coachingstechnieken
 • Tijdens de opleiding ervaar je hoe je een ademsessie met gesprekstechnieken kunt verdiepen. Het gaat hierbij om je houding als ademcoach, je communicatieve vaardigheden en diverse theorieën over hoe je in balans kunt komen (denk aan DofNA, NLP, The Work van Byron Katie, het Presence Process van Michael Brown, oplossingsgericht werken ed).
 • Klanken en toning
 • De stem is net zoals jouw ademhaling een uniek instrument om jezelf te kunnen “ helen”. Soms kunnen we door onze stem in te zetten of een klank te gebruiken net even iets dieper afdalen in ons onderbewuste en maakt jouw unieke klank contact met dat wat nog verborgen zit onder allerlei laagjes. Jouw klank dringt door, want jouw beschermingsmuur is al week/zacht geworden, doordat je er al in geademd hebt. Door klank of toon in te zetten wordt het denken een halt toegeklankt en ontstaat er ruimte om de blokkade te doorbreken. Hiermee geef je je cliënt ruimte om de stilte naar boven te laten komen en werkelijk te luisteren naar wat de innerlijke stem te vertellen heeft. Je leert op het juiste moment dit instrument in te zetten en ook te luisteren waar de klank naar toe beweegt. Ook duur en intensiteit van het inzetten van de stem speelt een rol en wordt geleerd.
 • Lichaamswerk en aanraking
 • Alle ervaringen en overtuigingen hebben effect op je lichaam. Niet alleen aan je ademhaling, maar ook aan je lichaam kun je aflezen hoe het met je gaat. Als ademcoach gebruik je lichaamswerk en aanraking in de begeleiding van cliënten. Hiermee breng je een ruimer bewustzijn en nodig je cliënten uit contact te maken met wie ze werkelijk zijn. In deze module maak je kennis met “de kunst van het aanraken”. De kunst zit ‘m in het aanwezig kunnen zijn en de ander ontmoeten. Aanwezig zijn met wat je ervaart en waar de ander is, zonder iets of iemand te hoeven veranderen. Aanraken vanuit ontspanning en vrijheid en niet vanuit kramp of oordeel. Om de ander te begeleiden is het van belang in je eigen lichaam te kunnen ontspannen en aanwezig te zijn in het hier en nu. Je leert je eigen stilte te ervaren en van daaruit te werken.

Na het volgen van deze adem 8 daagse ontvang je een certificaat van deelname.